1 Ekim 2014 Çarşamba

GNK YAZI DİZİSİ:PART 3:AĞZIM BAKIM RUTİNİM

AĞZIM BAKIM RUTİNİM

Herkese merhaba;
İnternet sorunu nedeniyle blogumu ihmal etmenin verdiği vicdan azabıyla:) bugün bir kaç yazı yazmayı ve video çekmeyi düşünüyorum ve günün ilk yazısı  da olarak bir haftadır yazılmayı bekleyen ağız bakım rutinim yazısını sonunda yazıyorum.

Neler yaptığıma  ğeçmeden önce dişlerimden biraz bahsedeyim.
Benim 2 dişim eksik ve 1 tane hatalı kanal tedavim var.Normal diş rengim soldan 3 renk yani  biraz sarımtırak bir beyaz daha beyaz olmaz çünkü kemik rengim o renkmiş.






Eksik dişleimin nedeni süt dişlerim çekilirken (evet dişçi tarafında çekildi) köklerin zarar görmesi ve bir daha diş çıkmaması. İmplant tedavisi için 20 yaş dişlerimin çıkması bekleniyor.Hatalı kanal tedavim de diş hekiminin kanallardan birini boşaltmadan dolgu yapması nedeniyle oldu.Kanalın başaltılıp yeniden doldurulması lazım ama yapacak hekim bulamıyoruz.O dişim hemen enfekte olup apse yapıyor ne yazık ki.
Böyle sıkıntılı bir agzım var ama çürük vb yok.Agrım da yok.

Gelelim kullandığım ürünlere;
oral care gratis rossmann
AĞZIM BAKIM RUTİNİM
  1. PERFECT PURİTY AĞIZ ÇALKALAMA SUYU: Yazısı burada
  2. PERLODENT MED DİŞ MACUNU:Yazısı burada
  3. PERLODENT MED DİŞ FIRÇASI:Yazısı burada
  4. COLGATE 3'LÜ ETKİ DİŞ MACUNU:Severek kullandığım ve bittikçe yenisini aldığım bir ürün yazısı yakında blogda
  5. KARBONAT
  6. YEDEK FIRÇA
Kullandığım ürünler bunlar;gelelim neler yaptığıma

Günde 3 kere dişlerimi fırçalıyorum  ve bu aralar  (3) perlodent med diş dırçasını kullanıyorum.Diş macunu olarak da (4) Colgate'i kullanıyorum zaten ürün bitirme projem de yer alan bir ürün.(2) Perlodent med macunu bitirmek için arada kullansam da rahatsız olduğumu size anlatmıştım kötü bir macun.Diş fırçamı 2-3 ayda bir değiştiriyorum.

Sabahları dişlerimi fırçaladıktan sonra (1) Perfect purity agız çalkalama suyunu kullanıyorum.
Akşam da dişlerimi fırçaladıktan sonra macunun üzerine az bir miktar (5) karbonat koyuyorum ve bir çay bardağı suyun içine karbonat koyuyorum ve ağzımı onunla  çalkalıyorum.Ve yılda 2  kez sorun olmasa bile genel kontrol amacıyla diş hekimine gitmeye çalışıyorum.Benim yaptıklarım bu kadar sizler neler yapıyorsunuz  hangi ürünleri kullanıyorsunuz?

Şimdilik yazım bu kadar sonraki yazıma kadar kendinize iyi bakın ve takipte kalın.

Sonraki yazım:"EYLÜL 2014 SIK KULLANILANLARIM  VE FAVORİLERİM" olacak.

Hiç yorum yok: